Resultat 2009

Sammanfattning av år 2009

Först och främst har jag svävat som på moln hela 2009 efter att jag fick besked om att jag erövrade priset som Årets Allrounduppfödare 2008. Det har överskuggat allt annat. Sedan har det varit fina framgångar under året av flera hundar.

SVCH Mountjoy Nimble Nina ”Elin” Årets Springer 3:a 2008!! Årets Lydnadsspringer 4:a. Årets Östra Hund 2:a. BIS – Dual Purpose Östra Cup 2009. 1:a pris LKL 2, 1:a Ökl Viltspår. 2 x 4:e placering i BTKL & 3xCK, BIS-2 Jaktmeriterad SSRK. Dessutom hann ”Elin” med att ha en valpkull O-kullen.

NUCH Mountjoy Nice`n Noble “Jenny ” äg. Marianne Saether blev Norsk Utställningschampion!

Mountjoy Merciful Megan “Tussan ” äg. Veronica Forsberg 1:a pris & HP ÖKL Viltspår, 1:a pris LKL 1

Mountjoy Nibbly Nitty “Jippie” äg. Isabell Åmark 2:a pris i LKL 2

Mountjoy Optimistic Olivia ”Lava ” äg. Anette Ringbom & Monika Jansson BIR-Valp Östra Cup

Mountjoy Oblivious Ossian ”Ossian ” BIM- valp Östra Cup

Mountjoy Ogle Oswald ”Oswald” äg. Lizette Boström BIR -valp Eckerö/Åland

SVCH Hi-Design's Special Edition ”Tuva” Godkänt Grundprov, Svensk Viltspårchampion, 1:a pris LKL 1, MH med godkänt skott, Östras Jakthund 1:a

2009.10.18 – Lydnadsprov Valbo BK .
”Jippie” (Mountjoy Nibbly Nitty/springer) och Isabell Åmark startade i LKL 1 och hon var så berörd på platsliggningen efter gårdagens incident att hon inte klarade av att ligga kvar. Det blev trots detta ett 2:a pris med 141,5 poäng. Ni är jätteduktiga, ge inte upp!

2009.10.17 – Lydnadsprov.
”Jippie” (Mountjoy Nibbly Nitty/springer) och Isabell Åmark startade i LKL 1 och hon hade superotur på platsliggningen igen!!! Fick en hund som gick fram och störde henne rejält. Det blev ett 3:e pris ändå med 132,5 poäng.

2009.10.11 – Lydnadsprov Bro-Håbo BK .
”Elin” (Mountjoy Nimble Nina/springer) startade i LKL 2 och hon tänkte bara jakt, jaktprov dagen innan så det blev 2 poäng från ett 1:a pris, 158 poäng och ett 2:a pris igen! Nu satsar vi på klass 3 istället. ”Tussan” (Mountjoy Merciful Megan/springer) och Veronica Forsberg startade i LKL 1 samma dag och plats, de fick trassel på ställandet och då blev det ett 2:a pris med 152,5 poäng.

2009.10.10 – Jaktprov nybörjarklass i Knutby .
”Elin” (Mountjoy Nimble Nina/springer) startadejättefint, var spontanstannade i flog och skott, satt fint länge länge och fick apportkommando, sedan tappade hon helt huvudet när hon kom till den alldeles nyskjutna fasanen som hängde över en gren, hon började att noppa den i fjäderdräkten och den blev kal på bröstet och 0:an var ett faktum! Trist när det gick så fint.

2009.10.01 – Viltspårprov Öppen klass i Nynäshamn.
”Tuva” (Hi-Design's Special Edition/springer) startade fint, fortsatte jättefint hela vägen och en säker 1:a och dessutom Svensk Viltspårchampion!! Hurra Hurra!

2009.09.01 – Viltspårprov Öppen klass i Nynäshamn .
”Tuva” (Hi-Design's Special Edition/springer) startade fint, fick kontakt med färska spår och gropar efter älg, sedan fick hon viltkontakt och blev alldeles trött i av att spåra så länge, hon fick så mycket att reda ut, efter 44 minuter kom vi till klöven och 2:an var ett faktum.

2009.08.30 – Lydnadsprov Södertälje BK .
”Elin” (Mountjoy Nimble Nina/springer) startade i LKL 2 och var alldeles yster och med en förarmiss också så blev det bara 144 poäng och ett 2:a pris! Nu skall vi träna och komma igen.

2009.08.28 –
Internationell Utställning Eckerö Åland .
”Oswald” (Mountjoy Ogle Oswald/springer) och Lizette Boström var iväg till Eckeröutställningen på Åland och startade i valpklass, det gick så bra att de blev BIR. Stort Grattis.

2009.08.26 – Lydnadsprov Väsby BK .
”Tussan” (Mountjoy Merciful Megan) och Veronica Forsberg startade i LKL1 och tog sitt andra 1:a pris med 164 poäng. STORT GRATTIS till ”Tussan” & Veronica! ”Elin” (Mountjoy Nimble Nina/springer) startade i LKL 2 och fick ett 2:a pris med 151,5 poäng.

2009.08.23 – Utställning SKK Vallentuna .
”Elin” (Mountjoy Nimble Nina/springer) vann Jaktklassen med CK och blev 4:a bästa tik!

2009.08.22 – Utställning SSRK Södertälje .
”Ossian” (Mountjoy Oblivious Ossian/springer) blev 4:a valpklass hanar , syster ”Lava” (Mountjoy Optimistic Olivia/springer) blev 3:a valpklass. Deras mor ”Elin” (Mountjoy Nimble Nina/springer) vann Jaktklassen med CK, och blev BIS-2 Jaktmeriterad!!!

2009.08.11 –
Viltspårprov Öppen klass .
”Tuva” (Hi-Design's Special Edition/springer) startade för andra gången i Öppen klass viltspår och spårade till sig ett 1:a pris!
”Tussan” (Mountjoy Merciful Megan/springer) och Veronica Forsberg spårade som gudinnor i kraftig värme och fick sitt första 1:a pris och Hederspris!! STORT STORT GRATTIS!

2009.0808 – Utställning SKK Nationell Askersund .
”Xonja” (Mountjoy Xofistikerade Xonja/lundehund) ställdes ut och hon fick sitt tredje CERT och blev BIM. Så nu blev hon Svensk Utställningschampion!
”Elin” (SVCH Mountjoy Nimble Nina/springer) ställdes i Jaktprovsklass och fick CK och gick vidare till Bästa Tikklass där hon blev 4:a.! En toppendag i vackert väder i Askersund.

2009.08.06 – Springer Östra Cup Jakt & Utställning .
”Elin” (Mountjoy Nimble Nina/springer) BIS Dual Purpose och Bästa Jakthund. Förra året vann mamma ”Klara” (Barecho Keep In Mind) BIS och i år dottern ”Elin”. ”Lava” (Mountjoy Optimistic Olivia) blev BIR-valp och ”Ossian” (Mountjoy Oblivious Ossian) blev BIM valp.

2009.07.29 –
Viltspårprov Öppen klass .
”Tuva” (Hi-Design's Special Edition/springer) startade för första gången i Öppen klass viltspår och spårade till sig ett 1:a pris! ”Elin” (SVCH Mountjoy Nimble Nin/springer) är ju en erfaren spårhund så det var inte så överraskande att hon fick ett 1:a pris vid samma prov men inte desto mindre glädjande.

2009.07.28 – Viltspårprov Öppen klass .
”Puma” (LP1 Hi-Design's Puma Limited Edition/springer) har redan 4 stycken 1:a pris och två Hederspris i Öppen klass, men det har saknats ett 1:a pris på ett ordinarie prov. Äntligen kom då den efterlängtade sista meriten. Så nu är ”Puma” Svensk Viltspårchampion . STORT GRATTIS ”Puma” & Karin Norrby kennel Hi-Design's

2009.06.16 - Lydnadsprov klass 1.
”Tuva” (Hi-Design's Special Edition/springer) startade för första gången på lydnadsprov. Vi var inte riktigt färdiga för klassen, men tog en chansning och det gick vägen. Hon fick ett 1:a pris med 161,5 poäng. Nu tränar vi inför klass 2, planerna är start till hösten.

2009.05.30 - Norsk Spanielklubbs huvudutställning.
”Jenny” (Mountjoy Nice'n Noble/springer) ” tog sitt 4:e cert och blev Norsk Utställningschampion. STORT STORT GRATTIS till Marianne Saether kennel Attentive, Norge & den vackra ”Jenny”!

2009.04.09 -
Grundprov
”Tuva” (Hi-Design's Special Edition/springer)blev godkänd på Grundprovet i Bergshamra som Springer Östra arrangerade. Det regnade hela dagen, men humöret var på topp ändå! Domare var Suzi Sundberg.