Valpkurs O-kullen 1:a träffen

Tuva, Elin, Monika & Ossian, Kerstin & Ozzie, Lizette & Oswald, Lava & Anette

ÅÅhhh vad roligt det var att träffa nästan hela kullen igen. Solen sken och det var alldeles underbart att sitta ute i solen. Nu har vi klarat av första träffen, av fem kurstillfällen, nästa gång blir innan midsommar, sedan träffas vi efter sommaren i augusti och därefter med ca en månads mellanrum. Först blev det lite passivitetsövningar, sedan talade vi om belöningar, apportering, ledarskap, inkallning med och utan pipa och lite annat smått och gott. Lite kort om nosövningar blev det också, och alla fick med sig en rådjursklöv hem, så de kunde börja med lite korta släpspår. Valparna fick även bekanta sig med vingar av olika sort, det uppskattades mycket. Som sista punkt blev det fika och valparna fick äntligen leka och busa med varandra. Tack allihopa för en underbar dag, ni är så engagerade och ni jobbar jättefint med era valpar.

Lava

Ossian

Oswald   

Ozzie

Valpkurs O-kullen 2:a träffen

Nu har vi träffats för andra kurstillfället för O-kullen. Tyvärr var inte vädret med oss, men då fick vi krypa inomhus. Vilket var bra för då blev Ozzie & Oswald trimmade också. Lite lurviga runt öronen hade de hunnit bli. De växer fint och utvecklas bra på alla sätt. Vi fortsatte att träna ledarskap, inkallning, apportering, sitt, ligg, stanna mm. Fortsätt att träna på flitigt nu under sommaren så syns vi i augusti. Och sedan var det dags för fotografering. Se hur duktiga de är och sitter kvar så fint. Träningen har verkligen gett resultat.


Fr.v Tuva, Ossian, Oswald, Elin, Ozzie, Lava

Fr.v Nina & Ossian, Kerstin & Ozzie, Tuva, Lizette & Oswald, Elin, Lava & Anette

Valpkurs O-Kullen 3:e träffen

Vi träffades vid bilarna för vidare transport till fots ut i skogen för en spårdag. Det var nämligen dags för att pröva på viltspår. Inte hade vi någon tur med vädret, men vi höll humöret uppe ändå. Alla valparna fick pröva på att spåra ett litet babyspår och ägarna fick följa med när jag lade längre spår till de vuxna hundarna. Allt för att få in tekniken med hur man lägger ett spår och viltspår i synnerhet och att hundarna fick pröva på att spåra. Oswald har spårat en hel del efter detta, Ossian och Lava har också gått några spår och alla tre är mycket ivriga och spårintresserade. Ozzie missade tyvärr detta träningspass så han har inte spårat något alls. Vi prövade även på budföring och lite annat smått och gott.


Fr.v. Elin, Ossian & Tuva väntar på att spåra.

Valpkurs O-Kullen 5:e träffen

Idag var det avslutning för O-kullens valpkurs. Valpkurserna som jag anordnar för mina valpköpare är på 5 tillfällen och med en månads mellanrum. Men för O-kullen har det dragit ut på tiden för det kom sommarsemestrar och dessutom en skada på en av valpköparna som fördröjde det hela. För egenligen skulle vi ha träffats vid 3,4,5,6 och 7 månader, men de hann bli 9 månader istället. Vi går igenom allt man behöver för att uppfostra sin valp till en lydig och lyhörd kompis och dessutom går jag igenom alla moment som ingår i Grundkurs-1 och sedan blev det en gång ute i spårskogen med indtroduktion av viltspår för både hundar och valpköpare. En viltspårdag till kommer jag att försöka att anordna trots att valpkursen är slut.

Vi hade enorm tur med vädret idag för det var ljust och inget regn, så vi kunde vara utomhus. Jag såg att det hade tränats intensivt från förra kurstillfället, hundarna hade gått framåt jättefint.. Och när vi hade tränat färdigt så var det dags för hopp och lek och alla hundarna fick busa, leka och umgås som de själva ville och det uppskattades mycket.


Fr.v. Tuva, Elin, Ossian, Persson, Ronja, Ozzie


Ozzie ....................................................................................Ossian