P-Kullens valpkurs

 

 

1:a Kurstillfället: Söndag 6 december 2009:
Idag var det dags att träffas för första gången på valpkurs för P-kullen och även för lilla Uni och Christina Jungner en 7 månaders valp som hon har fött upp själv. Alla kom så det var totalt 7 valpar som började kursen med att leka och bekanta sig med varandra, och vi människor började med en liten fika. Sedan körde vi igång med passivitet och det uppskattades inte av valparna, men det var mycket nyttigt och en lärorikt erfarenhet både för valparna och ägarna. Vi fortsatte med belöningsteknik och belöningens betydelse, lite apportering, sitt och ligg, inkallning med pipa och en massa andra saker. Liten vinge fick alla pröva på att apportera och det var verkligen stort intresse och alla fick med sig några vingar hem, för vidare träning. Kaninskinnet la Peppsi beslag på och ville inte släppa det ifrån sig.
Det var helt underbart för mig som uppfödare att se alla valparna igen nu när de är tre månader. STORT TACK till er alla för att ni kom så mangrant. Ni är så ambitiösa och vill så mycket med era valpar. Ni är toppen!

Bilden:
Från vänster sittande Jakob & "Whiskey", Christina & "Uni", Carina & "Peppsi", Elin & "Perry", från vänster stående Peder & "Persson", Henny & "Panther", Monika & "Peggy",

2:a Kurstillfället: Söndag 3 januari 2010.

Vi fortsatte med grundträningen och alla fick pröva på att apportera duva och alla apporterade duvan. Det gör mig så glad att de är spontanapportörer allihopa. De är mycket arbetsglada och positiva valpar.
Vi fikade och valparna lekte med varandra.


Bilden:
Från vänster Persson & Maria, Perry & Elin, Peppsi & Carina, Peggy & Jasmina, Panther & Henny.

3:e kurstillfället: Lördag 23 januari.
Nu var det dags för valpkurs för P-kullen igen. Jag visade hur man tränar in linjetag och klockan som är viktiga dirigeringsövningar i apporteringen. Vi hade utställningsträning. Vi gick igenom sitt med pipa & handtecken. Skojiga inkallningsövningar och annat smått och gott. Fika blev det också och självklart lite lek för valparna. Jättekul att Karin Norrby & ”Puma” (SVCH Hi-Design's Puma Limited Edition) kom på besök.

Bilden:

Från vänster Maria & "Persson", Carina & "Peppsi", Henny & "Panther", Karin med "Peggy" & "Puma"

 

4:e Kurstillfället: Söndag 14 februari.

Denna gång kom bara Peppsi & Perry och vi tränade Jaktfot, kontakt, lite lydnadsträning, inför utställning, sitt med pipa. Och dessutom det som Elin & Carina hade önskemål om.

"Perry" (Mountjoy Particoloured Perry)
5 månader äg: Elin Söderlind

"Peppsi" (Mountjoy Precious Peppsi)
5 månader äg: Carina Grandin kennel Hoffedalens

 

5:e Kurstillfället: Söndag 21 mars

Persson, Peppsi, Perry & Panther kom denna gång. Inkallningsövningar med störning, kontaktövningar med störning, apportering, jaktfot med störning. Hur vi bryter om hunden inte utför momenten korrekt och repetition om betydelsen av belöningar. Utställningsträning avslutade dagen. Självklart får valparna springa och busa med varandra varje gång, de älskar ju sina syskon som de väl känner igen. Glömde att ta med kameran så det blev inga bilder. Nu väntar vi bara på våren så vi kan ha viltspårkursen.

 

Valpträff utställning: Sollentuna 27 mars

Panther, Peppsi & Peggy ställdes ut på Grand Danoisklubbens inofficiella utställning. Det gick mycket bra och alla tre fick Hederspris. Henny & Panther hade tyvärr redan åkt hem när vi kom på att vi skulle fotografera hundarna.