Valpkurs Q-kullen 2010

1:a Kurstillfället 2010.04.18

Idag träffades Q-kullen för sin första valpträff. Alla sju som bor i Sverige hade hörsammat inbjudan. Vi började med att alla valparna fick återbekanta sig med varandra. Mamma "Tuva" blev mycket glad att träffa sina valpar igen och syskonen blev överlyckliga att träffa varandra. Efter en lite trevande inledning så släppte de loss totalt och lekte med varandra helt hämningslöst... åååhh vad de tyckte att det kul!
Vi tränade valparna att gå i öppen och böjd trappa och alla klarade det bra, kisspaus för valparna och fotografering. Ett långt teoripass om bland annat passivitet & belöningar. Praktiska övningar såsom sitt, ligg och kontaktövning avlöstes av fika och lite allmänt prat. Sedan blev det frågestund om fästingar, hundmöten, stanna på tomten, vara ensam hemma, jaga bilar (i koppel), hur mycket skall valpen äta och lite annat smått och gott. Stort tack till er alla för att ni kom och att ni har så mycket frågor och engagerar er så fint i era valpar.

Från vänster (hundarna) "Bella" (Mountjoy Qandid Qarin, "Google" (Mountjoy Qindly Qeegan), "Sunny" (Mountjoy Qatchy Qloudy), "Tuva" (Hi-Design's Speciel Edition/mor till valparna), "Qompiz" (Mountjoy Qareful Qonrad), "Luqas" (Mountjoy Qunning Qendall), "Qelly" (Mountjoy Qurious Qelly), "Qira" (Mountjoy Qlever Qira) och längst ut "Coffey" som tillhör familjen Carlsson/"Qelly" från Norrköping.

Från vänster - "Luqas", "Sunny", "Qira", "Bella", "Qompiz", "Google", "Qelly", "Muscot" och "Coffe"

 

3:e Kurstillfället 2010.05.30

Idag var det dags för Q-kullens tredje kurstillfälle på deras valpkurs. Idag var vädret med oss så vi satt i gröngräset och njöt av solen och värmen. Vi fortsatte att träna på sitt, stanna kvar & jaktfot och alla börjar att få till det på ett bra sätt. Vi gick igenom hur vi tränar i sitt med pipan och inkallning med pipan, flera har redan en bra inkallning med pipan. Sedan blev det en liten sökövning och alla sökte intresserat och målmedvetet efter måsvingen. Det blev även prat om fästinghalsband, hundmöten, slutbelöning, förberedelser innan träning, att leka och ha dragkamp med mera.
Självklart fikade vi och sist men inte minst kom det av valparna efterlängtade stunden av hopp och lek.

"Qelly" (Mountjoy Qurious Qelly)

"Qompiz" Mountjoy Qareful Qonrad)

 

"Sunny" Mountjoy Qatchy Qloudy

"Luqas" (Mountjoy Qunning Qendall)

"Google" (Mountjoy Qindly Qeegan)

"Bella" (Mountjoy Qandid Qarin)

4:e Kurstillfället 2010.06.20
Från vänster: "Muscot"(Picabo's Moonstorm), "Tuva"(Hi-Design's Speciel Edition-mor), "Qalle" (Mountjoy Quindred Qarl), "Qira" (Mountjoy Qlever Qira), "Qompis" (Mountjoy Qareful Qonrad), "Sunny" (Mountjoy Qatchy Qloudy), "Bella" (Mountjoy Qandid Qarin), "Luqas" (Mountjoy Qunning Qendall)

Så var det dags för fjärde träffen på Q-kullens valpkurs. Härligt väder sol och lagom varmt. Vi travade ut i skogen och alla valparna fick pröva på att spåra. Vi lade viltspår med rådjursklöv och alla fick med sig klöv och snitslar så de kan fortsätta att spåra i sommar. Alla valparna utan undantag visade stort spårintresse och följde spårnoga och intresserat det korta lilla spåret som vi lade till var och en.
Efter att vi hade fikat och haft frågestund så blev det som vanligt "Hopp & Lek" för alla valparna. Vilket uppskattades lika mycket av hundarna som av ägarna. Det är en fröjd att se hur väl de känner varandra och hur kul de har när de träffas.

Vi hade en långväga gäst i "Qalle" (Mountjoy Quindred Qarl)och matte Ann-Sophie Lindahl som hade åkt hela vägen från Norge, en resa på över 90 mil varav 52 mil på Norska sidan! Ett STORT TACK till Ann-Sophie som fotograferade under dagen och att du tog dig tid all hälsa på oss när du var på besök i Stockholm. Det var jätteskoj att se honom.

Sunny

Qompis, Sunny, Bella & Luqas

Bella

Tuva & Qalle

Q-Kullen busar

Bella

Skönt i solen

Qalle trött

Bella

Muscot

Busar

Luqas

Tuva & Qalle

Qalle

Qira

Qompis

Qalle

Qalle

5:e kurstillfället 21 Augusti

Idag var det då dags för 5:e kurstillfället. Två tappra deltagare kom, Luqas & Qompis, och de blev glatt överraskade för de fick mer eller mindre privatträning då förkylning, arbete, utställning mm gjorde att de andra inte kunde komma.

Vi tränade sitt, ligg, stanna kvar, gå fint i koppel, hundmöten i koppel. Apportera dummy, apportera vilt och inkallning. Lite fika och frågestund med blandade frågor. Sedan tog vi en promenad tillsammans. Varmt och skönt och till slut dök solen upp också. Nu är kursen slut men självklart kan alla i Q-kullen höra av sig och få hjälp och råd ändå. Vill ni ut och spåra så hör av er. Likaså om ni behöver trimma era hundar.

"Luqas" (Mountjoy Qunning Qendall), "Qompiz" (Mountjoy Qareful Qonrad) & mamma "Tuva" (Hi-Design's Special Edition) tränar sitt.

 

Fr.vänster "Qompiz" (Mountjoy Qareful Qonrad), "Luqas" (Mountjoy Qunning Qendall), "Ossian" (Mountjoy Oblivious Ossian) "Hopp & lek

Fr.vänster "Qompiz" (Mountjoy Qareful Qonrad), "Peggy" (Mountjoy Painted Peggy), "Luqas" (Mountjoy Qunning Qendall), "Tuva" (Hi-Design's Special Edition), "Ossian" (Mountjoy Oblivious Ossian) & "Elin" (Mountjoy Nimble Nina)